Βουτιές στην τέχνη - Καλλιτεχνικό summer camp στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής
Jun
19
to Jun 23

Βουτιές στην τέχνη - Καλλιτεχνικό summer camp στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής

 • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (map)
 • Google Calendar ICS
BACH_FINAL_sponsors_Layout 1

Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, παίζουν με τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τα εικαστικά δημιουργώντας στο τέλος μια παράσταση με πειρατές, σειρήνες, γοργόνες και βέβαια δράκους.

Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες ξεκινούν καθημερινά τις «βουτιές στην τέχνη» στις δέκα το πρωί και σταματούν στις δύο το μεσημέρι. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και αργότερα με γεύμα στο αίθριο.

  Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στους κλιματιζόμενους και φιλόξενους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης υπό την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών και καλλιτεχνών. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Μουσική Βιβλιοθήκη και τους θησαυρούς της. 

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 10:00 – 14:00
  • Κόστος: 90 ευρώ (ή 140 ευρώ με φαγητό) ανά παιδί για όλη την εβδομάδα
  • Πληροφορίες και εγγραφές: Από 2 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017 στον χώρο της Βιβλιοθήκης, τηλεφωνικά στο 210 72 82 553 (Δ - Π 12.30 - 16.30) και ηλεκτρονικά στο gabriellaspano@hotmail.com
  View Event →
  Ο μικρός κάστορας και η ηχώ
  Oct
  16
  to Apr 23

  Ο μικρός κάστορας και η ηχώ

  • Θέατρο Γκλόρια Μικρό (map)
  • Google Calendar ICS

  Amy MacDonald

  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΗΧΩ

  Κάθε Κυριακή για το κοινό και τις καθημερινές για σχολεία

  ♪ Ό,τι σου λείπει θα το βρεις μονάχα αν το ψάξεις
  Αν σταματήσεις φράγματα στο δρόμο σου να βάζεις
  Αρκεί να ακούσεις μια φωνή στο βάθος να φωνάζει
  Και τότε τρέξε να τη βρεις τη μοίρα σου ν’ αλλάξεις ♩ ♫

  Μετά από μία σειρά sold out εμφανίσεων στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, η θεατρική διασκευή του παραμυθιού «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» της Amy Mac Donald μετακομίζει στο θέατρο Μικρό Γκλόρια και ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά! Το δημοφιλές παραμύθι, όπως έγινε αγαπητό στη χώρα μας μέσα από τις εκδόσεις Ρώσση, μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον παιδαγωγό και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη. Η δροσερή σκηνοθετική ματιά της Μαριάνθης Φωτάκη μαζί με την χορογραφική επιμέλεια της Αμαλίας Κοσμά, τις τεχνικές του κουκλοθέατρου της Αννέτας Στεφανοπούλου και την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Λούκου, δημιουργούν μια πλούσια θεατρική παράσταση με μουσικήτραγούδιχορό και αρκετά στοιχεία κουκλοθέατρου. Πάνω από όλα όμως, δημιουργούν μια αφήγηση ικανή να ευχαριστήσει και να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους θεατές. Παίζουν η Χριστίνα Πλατανιώτη, ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης και η κουκλοπαίκτρια Αννέτα Στεφανοπούλου παρέα με τις κούκλες της.

  Παρακολουθήστε το περσινό βίντεο-συνέντευξη με τους συντελεστές της παράστασης!

  --

  Η υπόθεση:

   

  Ένας κάστορας ζει μόνος στην άκρη της λίμνης. Η ηχώ της φωνής του θα λειτουργήσει σαν τη φωνή ενός άλλου. Η πλάνη αυτή θα οδηγήσει το μικρό κάστορα σε περιπλάνηση και αυτή με τη σειρά της, στη συνάντηση με τους πραγματικούς άλλους.

  --

  Σημείωμα του θεατρικού συγγραφέα και παιδαγωγού, Παναγιώτη Τσιρίδη:

   

  Όπως το εξαιρετικό βιβλίο της Amy MacDonald, έτσι και η θεατρική μεταφορά του από την ομάδα Λόγου Παίγνιον διαπραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς και τη φιλίας θέτοντας ερωτήματα, αλλά και -ως οφείλει το παιδικό θέατρο- δίνοντας και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία. Πρόκειται για στοιχειώδεις απαντήσεις, σαν και αυτή της ηχούς, οι οποίες ανοίγουν δρόμο στην εξερεύνηση, στη ζωή και άρα σε περισσότερα ερωτήματα.

  --

  Έγραψαν για την παράσταση:

   

  «Γρήγορο, με εναλλαγές αισθημάτων, με τραγούδι, κατανοητό κι έξυπνο λόγο, με συντελεστές που σέβονται και αναδεικνύουν τη δύναμη του κειμένου, το έργο σέβεται το κοινό του και προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Από τις θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς που ξεχωρίζουν και αξίζει να δείτε.»

  Αγγελική Λάλου, Childit

   

  «Το παραμύθι αυτό το διαβάζω χρόνια, όχι μόνο με τα παιδιά μου στο σπίτι αλλά και με την τάξη μου στο Νηπιαγωγείο. Πρόκειται για ένα κείμενο πολύ αγαπημένο και βαθιά παιδαγωγικό, το οποίο έπρεπε από καιρό να είχε ανέβει στο θέατρο. Η θεατρική μεταφορά της ομάδας Λόγου Παίγνιον ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου! Χιούμορ, υπέροχη μουσική, διάλογοι που συγκινούν μικρούς, αλλά και μεγάλους. Θερμά συγχαρητήρια!»

  Κριτική κοινού στο Αθηνόραμα

  --

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

   

  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

  Για παιδιά από 4 ετών

  Πρεμιέρα Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

  • Ημέρες και ώρες: Κάθε Κυριακή στις 12:00 (εκτός από 18 Δεκεμβρίου 2016 και 12 Μαρτίου 2017)
  • Εισιτήρια: 10€ (ατομικό), 8€ (ομαδικό 8 ατόμων κατ' ελάχιστο), 5€ ειδική τιμή για τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθέατρου Unima Hellas
  • Κρατήσεις εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου Μικρό Γκλόρια (210-36.42.334) και στο δίκτυο του VIVA.GR (ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και διά ζώσης στα Public, Seven Spots, RELOAD, MediaMarkt και Ευρυπίδης Βιβλιοπωλείο. Διαβάστε παρακάτω τους σχετικούς όρους των εισιτηρίων*).
  • Διεύθυνση: Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

  --

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α' - Δ' Δημοτικού

  Έναρξη: Οκτώβριος 2016

  • Ημέρες και ώρες: Καθημερινές στις 10:00
  • Μαθητικό εισιτήριο: 6€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
  • Χωρητικότητα θεάτρου: Έως και 120 παιδιά (οι θέσεις είναι στημένες αμφιθεατρικά, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να βλέπουν στη σκηνή)
  • Πληροφορίες και σχολικές κρατήσεις: Ομάδα Λόγου Παίγνιον (6974188933 και info@logoupaignion.com)
  • Διεύθυνση: Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

  * Η πρόσβαση στο θέατρο μπορεί να γίνει είτε οδικώς, είτε με τα ΜΜΜ - 170 μ. από το σταθμό Πανεπιστήμιο)

  --

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  Θεατρική διασκευή: Παναγιώτης Τσιρίδης

  Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

  Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

  Μουσική: Γιάννης Λούκος

  Σκηνικά – κατασκευές κούκλας: Σοφία-Μαρίνα Μάρκου, Μαρία Σιαβίκη

  Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Χριστίνα Πλατανιώτη, Αννέτα Στεφανοπούλου

  Παραγωγή: 

   

  * Όροι Εισιτηρίων:

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
  Η παραγωγή δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για χρηματική ζημία του χρήστη, εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν λάβει επιβεβαίωση της κράτησής του.

  -
  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  Για την είσοδό σας στο θέατρο, απαιτείται η επίδειξη των εισιτηρίων σε εκτυπωμένη μορφή.

  -
  ΑΛΛΑΓΕΣ
  Οι αλλαγές γίνονται στο ταμείο του θεάτρου, χωρητικότητας επιτρέπουσας.

  View Event →
  Picasso | Cocteau | Satie - Με φίλους στην τέχνη _ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν είσοδο _ Για παιδιά 6-12 ετών
  Jun
  1
  7:00 PM19:00

  Picasso | Cocteau | Satie - Με φίλους στην τέχνη _ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν είσοδο _ Για παιδιά 6-12 ετών

  • Επικάλυψη ποταμού (Παναγή Τσαλδάρη & Φιλαρέτου) (map)
  • Google Calendar ICS

  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο θερινής δράσης της Βιβλιοθήκης της Καλλιθέας
  Picasso | Cocteau | Satie - Με φίλους στην τέχνη

  Για παιδιά 6-12 ετών

  Το Λόγου Παίγνιον συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη της Καλλιθέας και παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Picasso | Cocteau | Satie - Με φίλους στην τέχνη», για μία μόνο παρουσίαση με ελεύθερη είσοδο!

  Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, παίζουν και ψυχαγωγούνται με ερέθισμα το εικαστικό και λογοτεχνικό έργο του Pablo Picasso και του Jean Cocteau. Στα παιχνίδια με τις τέχνες προστίθενται μουσικά έργα για πιάνο του κοινού τους φίλου Erik Satie.

  Έτσι, η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο και η λογοτεχνία γίνονται υλικά ομαδικών παιχνιδιών και τα παιδιά, περνώντας από τη μία τέχνη στην άλλη, γίνονται τα ίδια αποδέκτες, αλλά και δημιουργοί τέχνης. Οι εμπειρίες συντελούν ώστε τα παιδιά να εμβαθύνουν στη σχέση τους με την τέχνη, ενώ παράλληλα ασκούνται στη δημιουργική συνύπαρξη με τους διαφορετικούς άλλους. 

  Ημερομηνία & ώρα: 1/6/2016 στις 19:00

  Χώρος: Στο παρκάκι της επικάλυψης ποταμού (Παναγή Τσαλδάρη & Φιλαρέτου, Καλλιθέα)

  Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-95.93.518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09.00-14.00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14.00-20.00)

   


   

  View Event →
  YES Alliance - Marketplace
  Apr
  13
  to Apr 14

  YES Alliance - Marketplace

  Η νέα αυτή πρωτοβουλία γεννήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας πραγματικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και ενεργού συμμετοχής σε αυτήν νέων 16 -25 ετών από την Αθήνα, το Λονδίνο και τη Μαδρίτη. Το YES Alliance δημιουργεί μία διακρατική ψηφιακή πλατφόρμα ανταλλαγής καλών πρακτικών, ερευνητικών εργαλείων, συμβούλων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση των νέων για τις προοπτικές της επιχειρηματικής καινοτομίας.

  View Event →