Το Λόγου Παίγνιον αποτελείται από μία ομάδα παιδαγωγών, ψυχολόγων, καλλιτεχνών και εμψυχωτών, οι οποίοι σχεδιάζουν και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις για μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τα δύο σημαίνοντα της ταυτότητάς μας, ο λόγος και το παιχνίδι, αποτελούν σε συμπυκνωμένη μορφή όλη τη φιλοσοφία της ομάδας: Επιζητούμε την καλλιέργεια του λόγου, του ψυχικού και πνευματικού δηλαδή κόσμου του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε, και ο τρόπος μας για να το πετύχουμε είναι το παιχνίδι.

Έτσι, οι δράσεις μας χαρακτηρίζονται πάντα από ψυχαγωγικό χαρακτήρα και την κινητοποίηση του κοινού μέσα από εκπλήξεις και ανατροπές που ενδυναμώνουν το βιωματικό τους χαρακτήρα. Κοινός τόπος όλων των δράσεων αποτελεί η ανάπτυξη μίας ηθικής όπου η προσωπική έκφραση, η δημιουργία και η αποδοχή των άλλων έχουν το σημαντικότερο ρόλο.

 


founders grey.pg

Παναγιώτης Τσιρίδης

Παναγιώτης Τσιρίδης

Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την εκπαίδευση και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Γράφει και σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας Λόγου Παίγνιον. 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.panayiotistsirides.gr

Δώρα Θανοπούλου

Δώρα Θανοπούλου

Σπούδασε Μάρκετινγκ & Επικοινωνία στο ΟΠΑ κι απέκτησε Διδακτική Επάρκεια μέσα από το Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου, με το οποίο συνεργάστηκε στη συνέχεια ως επισκέπτρια - εισηγήτρια. Έχει εργαστεί στους τομείς του Human Resources και του συντονισμού ομάδων εργασίας σε συνέδρια, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος της ομάδας εκπαιδευτών του British Council. Σήμερα εργάζεται ως project manager για τον εκπαιδευτικό οργανισμό WRO Hellas, καθώς παράλληλα συντονίζει την επικοινωνία του Λόγου Παίγνιον.

Έλενα Λάμπρου

Έλενα Λάμπρου

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτική στην Β'θμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια ως συντονίστρια αλλά και ως εισηγήτρια σε θέματα τέχνης στην εκπαίδευση στο τμήμα Διδακτικής στο ΟΠΑ. Αυτή τη στιγμή ασχολείται με τη διαχείριση κοινοτήτων στο Impact Hub Athens και από το 2012 είναι μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Λόγου Παίγνιον με βασική δραστηριότητα την οργάνωση παραγωγής όλων των δράσεων του οργανισμού.

 


educators.png

Κατερίνα Αδαμάρα

Κατερίνα Αδαμάρα

Απόφοιτος του ΠΤΔΕ της Θεσσαλονίκης και υπότροφος της Θεατροπαιδαγωγικής (M.A.) στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου με εξειδίκευση στην Καλλιτεχνική Αφήγηση. Βοηθός - θεατροπαιδαγωγός στο κρατικό θέατρο Βερολίνου, Maxim Gorki. Από το 2011 σχεδιάζει και υλοποιεί workshops για όλες τις ηλικίες σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς & κοινωνικούς φορείς. Στην Αθήνα ίδρυσε την ομάδα «abariza - παιχνίδι, φαντασία, έκφραση» με την οποία σχεδιάζει και εμψυχώνει παιχνίδια σωματικής έκφρασης με όχημα τις παραστατικές τέχνες. Είναι συνεργάτης - εμψυχώτρια του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας και τώρα της ομάδας Λόγου Παίγνιον. 

Βιβιάνα Αποστολοπούλου

Βιβιάνα Αποστολοπούλου

Σπούδασε Παιδαγωγικά στο ΠΤΔΕ Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής, δράματος και τέχνης στην εκπαίδευση και έχει ολοκληρώσει το εξάμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μουσική και Εκπαίδευση», με εμψυχωτή τον Π.Τσιρίδη. Τα τελευταία δύο χρόνια, εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεργάζεται με την ομάδα Λόγου Παίγνιον, σε ρόλο εμψυχώτριας εκπαιδευτικών και μουσικοπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Ασχολείται με τη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα και συμμετέχοντας σε μουσικά εργαστήρια.

Ρανια Σερασκέρη

Ρανια Σερασκέρη

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κοινωνική Ένταξη των Νέων και Αλλαγή». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής αγωγής (στο εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα), κινούμενης εικόνας (στο Exile Room) και το μονοετές σεμινάριο «Εκπαίδευση στα Μουσεία» (στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο). Κατά διαστήματα εργάστηκε ως Νηπιαγωγός και τώρα συνεργάζεται με την ομάδα Λόγου Παίγνιον, σε ρόλο εμψυχώτριας.

 

Μαριάνθη Φωτάκη

Μαριάνθη Φωτάκη

Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Φοίτησε στην Κρατική Σχολή Χορού και παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο. Στο θέατρο συμμετείχε σε παραστάσεις των Λ. Τσουλάτζε, Β. Παπαβασιλείου, Σ. Χατζάκη, Μ. Κουγιουμτζή, Γ. Μπέζου, Π. Φιλιππίδη, Θ. Μουμουλίδη κ.ά. Πέρυσι ολοκλήρωσε το σεμινάριο «Το Δράμα στην Εκπαίδευση» του εργαστηρίου της Ξ. Καλογεροπούλου. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη και την ομάδα Λόγου Παίγνιον σε παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί, τα τελευταία τρία χρόνια.

Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης

Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης

Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι & κίνηση και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις των Ν. Νικολάου, Λ. Παπαγεωργίου - Ι. Ριζοπούλου και Η. Κουνέλα. Στο Χορό – Χοροθεάτρο συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Ε. Λασκαρίδη, Σ. Πατιερίδη, Δ. Παπαϊωάννου, Π. Γάλλια / Ε. Γκράμς, Γ. Μπαγουρδή, Ν. Καλεθριανού, Α. Ιγνατίου, ενώ υπήρξε μέλος της ομάδας «Χορικά» της Ζ. Νικολούδη. Στο Θέατρο συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Λ. Θάνο, Δ. Αδάμη, Μ. Γεωργοπούλου, Κ. Καπελώνη, Γ. Μπινιάρη, Α. Αντωνιάδη, Π. Καποδίστρια, Γ. Μόρτζο, Χ. Ξενάκη, Μ. Βενιέρη, Θ. Κινδύνη.

animators grey.png
 
Χριστίνα Πλατανιώτη

Χριστίνα Πλατανιώτη

Σπούδασε θέατρο στην «Ανώτερη Δραματική σχολή Βεάκη», από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Παράλληλα σπούδασε Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χορό στις σχολές της Νινέτας Τριφονοπούλου και της Ραλλούς Μάνου. Φοιτά στο μεταπτυχιακό σεμινάριο του εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα της Ξ. Καλογεροπούλου «Το Δράμα στην εκπαίδευση». Από το 2005 μέχρι σήμερα εργάζεται επαγγελματικά στο θέατρο, έχοντας συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Στ. Ντουφεξής, ο Θ. Παπαγεωργίου, ο Β. Κυρίτσης, ο Γ. Σίμωνας, ο Κ. Φαρμασώνης, ο Σ. Δούβρης κ.ά. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε ομάδες παιδιών και εφήβων. 


Αννέτα Στεφανοπούλου

Αννέτα Στεφανοπούλου

Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με το κουκλοθέατρο από το 2001. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Στάθη Μαρκόπουλο, τη Rene Baker, τον Roberto White και τον Francisco Brito, δίπλα στον οποίο μαθήτευσε. Από το 2007 εως το 2013 εργάστηκε με σταθερές ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Κουκλοθεάτρου. Το 2011 δημιούργησε την ομάδα κουκλοθέατρου Bufos και έκτοτε δίνει συστηματικά παραστάσεις στο δρόμο, σε καφέ, θέατρα, ιδρύματα και φεστιβάλ.